Jak flirtovat po smskách? Máme pro vás 8 tipů, jak na to!

Na Speed Datingu jste se seznámili s okouzlujícím protějškem. Proběhli jiskřivé pohledy, motýlci v břiše a jasné sympatie, které byly jistojistě vzájemné – jinak byste na sebe po seznamovací akci přece nezískali i svá telefonní čísla od seznamovací agentury. Ale co teď? Máte mu nebo jí napsat? Nebo bude lepší počkat, jestli se ozve sám či sama? Pokud dodržíte určitá pravidla, odhoďte stud a odstartujte konverzaci jako první. A to ať jste žena nebo muž!

Nepište smsky, pokud jste opilí

Rozhodli jste se napsat jako první, to je určitě dobrý začátek. Zabrzděte však, pokud jste to zrovna trochu přehnali s alkoholem. Tohle je hlavní a zásadní pravidlo.

Jestliže jste popili trošku víc vína nebo jste zrovna po oslavě s přáteli, nepouštějte se do nečekaných akcí, a to ani seznamovacích!

Pod vlivem alkoholu totiž ztrácíte zábrany, což může být na začátku vztahu spíše na škodu. A ráno byste toho potom mohli litovat. Smsku nebo zprávu na chatu už totiž zpět nevrátíte.

 

Buďte originální – máte výhodu oproti rande

Překonali jsme první zásadní pravidlo a nyní se můžeme vrhnout na instrukce, jak po smskách zapůsobit a užít si příjemný flirt.

Buďte vynalézaví! Nyní jste ve velké výhodě, protože si můžete pořádně rozmyslet, co napsat, než smsku odešlete. Na rande takovou výhodu nemáte, proto ji nyní chyťte za pačesy.

Abyste však mohli být originální, nejprve se ptejte! Tak projevíte o druhého zájem a zaujmete jeho pozornost. Dejte si však pozor na otázky, na které se dá odpovědět pouze ano či ne. Pokládejte dotazy, na které je možné odpovědět spíš rozvitou větou.

Podle odpovědí protějšku poté již můžete konverzaci rozvinout dále a využít své originality. Ani s originalitou to však nepřehánějte a snažte se komunikovat ve vší slušnosti.

 

Zlehčete konverzaci

Veďte rozhovor vtipně a uvolněně. Nemusíte protějšek bavit přímo nějakými vtipy, které jste zaslechli od přátel či známých. Ale udržujte textování příjemné a hravé. Ujistěte se, že druhý vnímá konverzaci stejně. A hlavně, šetřete se smajlíky! První smajlík srdíčko pošlete protějšku až po několika dnech, bude si ho více vážit.

 

Méně je někdy více

Zlaté pravidlo, které platí snad kdekoliv a kdykoliv, a to i v případě smskování. Až zbytečně moc odeslaných zpráv působí zoufale. Pište raději méně a stručně. Zeptejte se druhého například, jak se mu vydařil víkend. Nebo pokud víte, že měl předešlý večer něco důležitého, zajímejte se, jak to dopadlo.

Nezásobujte ho však “slohovými pracemi” a zdlouhavým vysvětlováním či popisováním situací. To si nechte na nějaké společné rande.

 

Jděte na to pomalu

Je důležité netlačit na pilu. S odpovědí nijak nepospíchejte. Když budete odpovídat ihned, stanete se pro druhého snadno dosažitelní. Vytvořte kolem sebe trochu tajemna a flirtování po zprávách si hlavně užívejte

Nebuďte neodbytní a neočekávejte od druhého unáhlená vyznání lásky. Spíše se snažte protějšku ukázat, že jste obyčejný pohodový člověk, který si na nic nehraje.

 

Mírně svého miláčka popichujte…

…ale nepřehánějte to. Klidně si udělejte z druhého legraci. Například z toho, že se díval na nějaký (pro vás) hloupý film. Mělo by být však jasné, že se snažíte o vtip a rozhodně nechcete druhého urazit. Ani vy se neberte příliš vážně. 🙂

 

Budovat smysluplný vztah přes textovky nelze

Je skvělé, že si s vaší láskou smskujete. Pamatujte však na to, že psaní přes zprávy má být pouze zábava. Udržujte příjemnou konverzaci, plánujte, bavte se. Do hloubky se můžete poznávat až při osobním kontaktu.

Proto bude určitě skvělé, pokud se vám prostřednictvím smsek podaří domluvit další společné rande, na které se budete těšit.

 

Skončete psaní příjemně, ale zavčas

Ukončete konverzaci zavčas. Když už cítíte, že si nemáte co říct, rozlučte se. Jak píšeme v odstavci výše, raději si domluvte osobní setkání a nějaká témata si na něj ponechejte, ať si máte o čem povídat. Rozhodně vám to přidá na zajímavosti. Vždy buďte uvolnění a textování berte spíše jako příjemné zpestření vašeho seznamování. Tak hurá do flirtování!

Rádi byste se seznámili a našli partnera nejen na hezké psaní, ale na život? Přijďte na jednu z našich seznamovacích akcí, stačí si rezervovat vstupenku v kalendáři akcí.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.